Sosyal Medya

Güncel

Kazakistan’dan nükleer denemeler yasaklansın çağrısı

Kazakistan Dışişleri Bakanı İdrisov, nükleer denemelerin yasaklanması çağrısını yineledi



Kazakistan DışiÅŸleri Bakanı Erlan Ä°drisov, Kazakistan CumhurbaÅŸkanı Nursultan Nazarbayev’in Semipalatinsk nükleer deneme alanını kapatan dünyadaki ilk lider olduÄŸunu anımsatarak, uluslararası topluluÄŸa bir kez daha nükleer denemelerin yasaklanması çaÄŸrısında bulundu.
 
DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ä°drisov’un Viyana’da düzenlenen Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması AntlaÅŸması Örgütü (CTBTO) toplantısında yaptığı konuÅŸmada, Semipalatinsk nükleer deneme alanının kapatıldığı 29 AÄŸustos'ta Astana’da “Nükleer Silahsız bir Dünya” konulu uluslararası konferans yapılacağını belirtti.
 
İdrisov, dünya siyasetçilerini ve uzmanlarını söz konusu etkinliğe davet etti.
 
CumhurbaÅŸkanı Nazarbayev’in nükleer deneme alanını kapatan dünyadaki ilk lider olduÄŸuna iÅŸaret eden Ä°drisov, uluslararası topluluÄŸu BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin 100. yıl dönümünün kutlanacağı 2045 yılına kadar nükleer silahsız ve savaÅŸsız bir dünya inÅŸa etme amacına destek vermeye çağırdı.
 
Kazakistan, 1991 yılında Sovyetler BirliÄŸinden kalma nükleer deneme alanı Semipalatinsk’i kapatarak nükleer silahlardan vazgeçmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.